Sehidi Kozluka

Posted in General | Leave a comment

Šehidi Kozluka

Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati – oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu – a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.(Et tevba 111)

Poštovani Kozlučani,Dragi naši sugrađani,naši naj miliji-naša omladino, ovaj Blog posvečujemo onim koji su dali nešto naj više i naj draže Svoj Život u ugradnju naše BiH i naše slobode!

2012 navrši če se 20 godina od našeg egzodusa i  deportovanja iz naših hiljadugodišnjih ognjišta.U najezdi neprijatelja BiH i slobode  bili smo jedni od prvih stradalinka   u našoj BiH.Naš izgon i progon je imao za cilj da uništi, ne samo našu Domovinu BiH  nego i nas.U svim   najezdama na Kozluk  ova poslednja 1992 tokom agresije na BiH je bila,   naj  gora i naj krvoločnija do sada.

Samo naj hrabriji su pružili otpor  i ugradili svoje živote da se možemo opet  vratiti na svoja ognjišta u Kozluk.NAŠ KOZLUK!!!

Ovaj Blog posvečujemo Njima i Njihovoj hrabrosti,Njihovoj mladosti.Ovaj blog posvečujemo i Njihovim  porodicama i familijama, da znaju  da njihovi sinovi nisu zaboravljeni.Da NE SMIJU BITI ZABORAVLJENI!!

Moramo stalno raditi na tome  da se naši Šehidi ne zaborave.MORAMO svi na tome raditi.

Izgradnjom, uređenjem i održavanjem šehidskih  mezarja i posjete njima svjedočit čemo  da još nije došlo do zaborava velike požrtvovnosti, časne borbe za uzvišene ciljeve, za koje su oni dali svoje živote . Tako če mo, ispuniti  i jedan dio svog duga prema njima. A zaborav, što nam se kao rješenje za mir i sigurnost nudi , ne može priozvesti promjene kod onih koji svoju tradiciju i ponos grade na napadima , progonu, pljački, razaranju, silovanju i klanju, nego sa sobom može donijeti samo ono što je do sada donosio:Stradanja naših potomaka, naša nova stradanja i patnje, okrutnije i gore od onih u minulim vremenima.

Neka ovo bude početak vračanja našeg duga našim Šehidima. Zato radimo na uredbi bloga “Šehidi Kozluka” koji če uskoro ugledati svijetlo dana.Naš Šehidi su naše svijetlo,stoga osvjetlajmo  svojim prilozima.slikama i učeščem u obradi bloga djelo naših Šehida.Oni,naši Heroji,očekuju to od nas.Nemojmo se plašiti,stiditi niti štediti u izradi Bloga i spomenika  našim Šehidima.Nemoj te da nas bude  stid  i njih i  svih nedužno stradalih u agresiji na našu BiH!

Sa svakim Vašim prilogom-doprinosom u vidu slike ,teksta,podatka o datumu rodjenja i  pogibije    ..itd. Blog če prije  ugledati svijetlo dana.

Vaše prijedloge,priloge, slike i sve ono što može doprinjeti izradi bloga šaljite na adresu: sehidikozluka@hotmail.com

 

NAŠI ŠEHIDI OČEKUJU ODZIV SVIH NAS

Neka im je vječiti rahmet i Allahova dž.š. milost u Džennetu.

El-Fatiha!

Banjanović (Safeta) Nihad

Osman(Mehmedalije)Kupinić

Isimović(Hasana) Nedžad

Spahić(Senahida) Salih

Spahić(Senahida) Elvis

Spahić(Saliha) Senahid

Talavanić(Osmana) Kenan

Buzak Bahrija Bane

Osmanović (Hamdije) Sejad – Ciganče

Tičević Esad Geca

Hasanović Senad

Memić Senahid

Hamzić Ahmed

Purković Mehmedalija

Hasanovic Nedzad – Kisko

Hamzić Adem

Hadzić Sevko

Velagić Mensur

Husić(Fadila) Nijaz

Husić(Fadila) Sabar

Husić(Fadila) Nezir

Alija Hadzic

Kokić(Mustafe) Suljo

Mina Banjanović

Huso Ibrahimović

Jahić Alija

DOVA Allahu dz.s.

Posted in General | Leave a comment