Header

PERŠUN-ZAČIN KOJEG NIKAD NIJE DOSTA

Regulira pritisak i pojačava cirkulaciju, ljekovit je za bubrege i jetru. Bez njegovih korijena i listova nezamisliva je pileća supa, koja je dokazani recept za zdravlje.


Snažan diuretik i namirnica broj jedan u detoksu tijela jer učinkovito uklanja toksine iz organizma te najpopularniji začin na svijetu, peršun je i dobar regulator krvnog pritiska, smiruje živčani sustav, poboljšava imunitet, a njegov sok ili čaj u narodnoj se medicini koristi kao lijek za slabi vid.

Peršun također pojačava cirkulaciju, ublažava probleme s mjehurom i mokraćnim kanalima, poboljšava krvnu sliku, otklanja groznicu i upalu očiju, ljekovit je za bubrege, kožu i jetru, sprečava iritaciju nakon uboda insekata. Peršunovo lišće bogato je eteričnim uljima, vitaminima A i kompleksom B-vitamina.

Po količini vitamina C peršun daleko nadmašuje limun jer ga u 100 grama ima čak 166 miligrama. Peršun sadrži posebne sastojke koji su vrlo važni za naše zdravlje.

Prirodna eterična ulja, njih čak 42, uključujući miristicin, limonene, eugenol i alfatujene, pomažu u zaštiti od raka, posebno raka pluća, što je potvrđeno u istraživanjima.

 

kozlukonline