Header

Hoćemo li se u budućnosti, uzrokom korporativnih psihopata, pretvoriti u ljudoždere

U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze stanice kultivirane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše stanovište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinirano koriste tkiva abortiranih fetusa, takvo ponašanje bi uvelike trebalo zabrinuti javnost.

U medicinskoj je zajednici uvijek postojala velika uznemirenost glede korištenja fetalnog tkiva za transplantacije i stvaranje cjepiva (vakcina).

Tehnologija fetalnog tkiva se razvila nevjerojatnom brzinom u zadnje dvije decenije, naročito na području liječenja različitih neuroloških i endokrinih bolesti.

Pa ipak, postavljaju se ozbiljna etička pitanja o tome kako se dobavljaju i koriste fetalna tkiva. Dok neki medicinski eksperti zagovaraju bezgranične potencijale tehnologije fetalnih stanica, drugi su izrazili duboku zabrinutost načinom upotrebe istih i upozoravali su na etičnu i moralnu dinamiku. Gdje možemo podvući crtu?

Ekonomsko iskorištavanje abortusa

Svjetska ekonomija se zasniva na odnosima ponude i potražnje. Zbog takvog odnosa već sada vjerojatno najveći strah od dozvoljavanja istraživanja fetalnog tkiva i transplantanata od izabranih abortiranih fetusa. Dok se na sav glas objašnjava kako abortiranih fetusa ima sasvim dovoljno – što je tragedija sama po sebi – drugi se brinu što ako znanstvenici otkriju da proizvodi s fetalnim stanicama mogu efektivno zadovoljiti široki asortiman bolesti i poremećaja.

Što će se dogoditi ako ne bude dovoljne količine abortiranih fetusa?

Iako ovo pitanje nekima može izgledati preuveličano, ne smijemo zaboraviti na napredak medicinske tehnologije i moralnu posrnulost modernog društva. Nekoliko takvih prijedloga je predstavljeno Odboru Nacionalnog zdravstvenog instituta da se u budućnosti zaštite bebe kako one ne bi postale motiv za bogaćenje i brutalno iskorištavanje u ekonomske svrhe. S godišnjom zaradom od šest milijardi dolara unutar industrije iskorištavanja fetalnih tkiva, ovaj bi problem mogao i te kako postati stvarnost, a da ne spominjemo poteškoće u zakonskom nadgledanju nabave takvih „materijala".

„S anticipacijom profitabilnosti industrija i znanost će povećati istraživanja otkrivanja dobrobiti u liječenju bolesti s fetalnim stanicama i tkivima, tada će se povećati pritisak za dobavljanje „sirovina" kako bi se zarada podijelila," izjava Scotta Raea.

Vezano za samu nabavku fetusa, radi se o svježim i starijim fetusima. Tajming za abortus postaje ozbiljan predmet izučavanja medicinske znanosti naročito onima koji ozbiljno profitiraju od starijih i razvijenih fetusa. Većina abortusa se obavlja između šestog i jedanaestog tjedna trudnoće, no odgađanjem abortusa do 14-16 tjedna dobiva se „materijal" koji koristi u transplantaciji pankreasa. Jednostavno rečeno, što je stariji fetus to je on profitabilniji!

Pojavljuje se još jedno pitanje, a to je briga prema majki to jest koliko ostaje psihičkog i fizičkog šoka ako se abortus napravi relativno kasno. Abortiranje djeteta koje ima četiri mjeseca je za razliku od 6-11 tjedana, stvara ozbiljan emocionalan udar na ženu nakon čega nastaju ozbiljne traume vezane za sam abortus.

Izbjegavanje hrane, pića i cjepiva koje sadržavaju abortirane fetalne stanice

Nedavno je Pepsi ignorirala zahtjeve i kritike na desetke grupa koji podržavaju prestanak korištenja fetalnih stanica u hrani i piću i na desetke tisuća ljudi koji dijele ista stajališta. Pepsi Co se udružila sa Senomyxom čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive njihove hrane i pića korištenjem abortiranih fetalnih stanica. O čemu smo više pisali ovdje.

Slijedeći proizvodi koriste fetalne abortirane stanice:

PEPSI pića;

- sva bezalkoholna pića Pepsi

- Sierra Mist

- Mountain Dew

- Mug root beer pivo

- No Fear pića

- Ocean Spray pića

- Seattle's Best kava

- Tazo pića

- AMP Energy pića

- Aquafina voda

- Aquafina pića

- DoubleShot energetska pića

- Frappuccino pića

- Lipton čaj

- Propel pića

- SoBe pića

- Gatorade pića

- Fiesta Miranda pića

- Tropicana sokovi i sirupi

NESTLE proizvodi

- Svi dodaci kavama – slatko vrhnje, slatko vrhnje u prahu...

- Maggi Brand instanst juhe, ketchup, nadjevi i umaci, okruglice i začini

KRAFT – CADBURY ADAMS proizvodi

- Black Jack žvakaće gume

- Bubbaloo žvakaće gume

- Bubblicious žvakaće gume

- Chiclets

- Clorets

- Dentyne

- Freshen Up žvakaće gume

- Sour Cherry žvakaće gume (Limited)

- Sour Apple žvakaće gume (Limited)

- Stride

- Trident

CADBURY ADAMS bomboni i slatkiši

- Sour Cherry Blasters

- Fruit Mania

- Bassett's Liquorice

- Maynards Wine žvakaće gume

- Swedish Fish

- Swedish Berries

- Juicy Squirts

- Original žvakaće gume

- Fuzzy Peach

- Sour Chillers

- Sour Patch Kids

- Mini Fruit žvakaće gume

drugi proizvodi CADBURY ADAMSA

- Certs dražeje za osvježavanje daha

- Halls sirup za kašalj

NEOCUTIS

Ova kompanija koristi fetalne stanice u kremama za tretiranje bora koje se dobivaju isključivo iz 14 tjedana starih abortiranih fetusa dječaka

- Bio-Gel Prevedem Journee

- Bio-Serum Lumiere

- Bio Restorative krema za lice i tijelo

Cjepiva (vakcine)

MMR II (Merck)

ProQuad (MMR + Male boginje — Merck)

Varivax (Male boginje — Merck)

Pentacel (Polio + DTaP + HiB — Sanofi Pasteur)

Vaqta (Hepatitis-A — Merck)

Havrix (Hepatitis-A — Glaxo SmithKline)

Twinrix (Hepatitis-A i B — Glaxo)

Zostavax (Herpes Zoster– Merck)

Imovax (Bjesnoća — Sanofi Pasteur)

Drugi lijekovi:

Pulmozyme (Cistična fibroza — Genetech)

Enbrel (Reumatoidni artritis — Amgen)

Izvor: matrixworld-hr.com