Header

BK Sevdah Wiener Neustadt Austria - Primjerno njegovanje bh.tradicije

25.11.2017. prelijepim druženjem u prepunoj sali u Lichtenwört-u - Austrija u organicaziji BK Sevdah Wiener Neustadt, Austria obilježen je Dan Državnosti naše Domovine Bosne i Hercegovine.

Sve je odisalo i mirisalo na našu Domovinu. Prisutni su zaista bili oduševljeni programom upriličenim tim povodom koji je započeo intoniranjem himne Bosne i Hercegovine.
Uz Ambasadore bosansko-hercegovačke tradicije i običaja, BK - KUD Sevdah Wiener Neustadt i Kud Bošnjaci Beč  ovu fenomenalnu priredbu su uveličali i estradni umjetnici Jasna i Hazre uz pratnju veoma popularnog muzičkog benda BAUŠTELCI.

 

                                                                                                                       Članovi predsjedništva BK Sevdah Jatić M.prvi s,lijeva

 Predano prezentiranje Bosansko-Hercegovačke kulture i običaja, čuvanja spomena na stare igre i stare narodne nošnje iz BiH maestralno odrađuje BK Sevdah Wiener Neustadt na čelu sa predsjednikom gospodinom Mevludinom Jatićem.           
I ne samo to.Okupljanje naših građana a posebno omladine i njihovo međusobno upoznavanje,druženje i zajednički rad kako kulturni tako i onaj humanitarni samo su neka od obilježja ovog Bošnjačkog Kluba.
Izborom gospodina Jatića za predsjednika kluba mnogo toga se promjenilo i pokrenulo u novom svijetlu.
Nesebičan ogroman lični anganžman,predanost klubu i njegovom radu krase vodečeg čovjeka ovog več odavno renomiranog KUD-a.Bez želje za umanjivanjem dotadašnjih uspjeha ovog društva nužno je spomenuti veoma čvrste i kvalitetne organizacione sposobnosi predsjednika Jatića.Njegove ideje i predan rad na njihovom realizovanju  za dobrobit  zajednice  posebno podmladtka su za svaku pohvalu.


Od kupovine novih koreografija i sportske opreme članovima, te stalne brige za članove društva kroz zajednička roštiljska druženja i ekskurzije do iznimno dobre povezanosti sa estradnim umjetnicima i drugim klubovima koja baštine tradiciju i kulturu naše BiH, samo su neki od ličnih doprinosa gospodina Mevludina Jatića. Gospodin Jatić je inače rodom iz Kozluka i brat je Hasana Jatića  koreografa u tadašnjem KUD - Kozluk a sada u KUD BK Sevdah.

Za naš portal kozlukonline.com je izjavio da je veoam zadovoljan angažmanom članova i onim što su svi skupa zajedničkim radom do sada postigli."Idemo dalje ,još bolje i još više a posebno želimo omasoviti omladinski pogon"- istakao je Jatić.


Upravo s,toga ,nikako nesmijemo ispustiti ni doprinos ostalih članova predsjedništva , roditelja ,mlađih članova KUD a posebice se ne smije zaboravit doprinos i rad koreografa u BK -KUD Sevdah prije svega  Hasana Jatića i Sedžide Mešić.


Ono,što posebno krasi ovo društvo tj.sve njihove članove je sloga i predan zajednički timski rad te neumorna briga o djeci.Ulaganje u nove posebno mlađe naraštaje ima primaran cilj kako kod članova predsjedništva tako i svih ostalih članova BK - Sevdah.Siguran put za dalje promovisanje BiH i njenih tradicionalnih vrijednosti ali i dugoročni  opstanak društva.

Iskoristimo priliku da svim članovima i vodečim ljudima u BK Sevdah na čelu sa gospodinom Jatićem poželimo mnogo zajedničkog uspjeha  a posebno  više članova u folklornoj sekciji ,njihovom budučem radu i akcijama.


Rizvić R /kozlukonline.com