Header

Ustrajni rast evropskog populizma

(Patria) - Analiza britanskog Gardijana pokazala je da svaki četvrti glasač u Evropskoj uniji daje glas populističkim partijama, a glavni razlozi su povoljne okolnosti za populiste poput krize i korupcije, ali neki stručnjaci smatraju da za rast populizma ne treba kriviti centralnu Evropu.

Opširnije: Ustrajni rast evropskog populizma

Čaj od lipe snižava pritisak i jača krvne sudove

Blagotvorno djelujući čaj od lipe uvijek treba imati u kućnoj apoteci, čak i sada kada nije njena sezona.Lipa posebno djeluje na kardiovaskularni sistem.

Opširnije: Čaj od lipe snižava pritisak i jača krvne sudove

Tokom jeseni konzumirajte više korjenastih plodova

Korjenasti plodovi su korisni za zdravlje na više načina, neki pomažu u otkljanjanju bakterija dok neki smanjuju tjelesnu težinu. Zbog toga se preporučuje njihovo konzumiranje u svako doba godine, a posebno u malo hladnijem periodu.

Opširnije: Tokom jeseni konzumirajte više korjenastih plodova

Šta da kozumirate ako imate stomačnih problema

Mnogi ljudi imaju stomačnih problema zbog stresa, prejedanja ili virusa. Međutim, iako postoji mnogo tableta koje bi trebalo da regulšu probavu i stomačne probleme, preporučljivo je koristiti prirodne sastojke, prenosi portal Good House Keeping.

Opširnije: Šta da kozumirate ako imate stomačnih problema

Facebook pravi pomake u borbi protiv govora mržnje

Kompanija Facebook je saopštila da čini pomake na otkrivanju govora mržnje, grafičkog nasilja i drugih oblika kršenja njenih pravila, čak i prije nego što korisnici ove društvene mreže to primijete i prijave.

Opširnije: Facebook pravi pomake u borbi protiv govora mržnje

More Articles...

Stranica 1 od 294