Header

Švicarska domaćin 17. Svjetskog prvenstva dijaspore BiH u futsalu


Iz Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine potvrđuju da će se ovogodišnje, 17. po redu Svjetsko prvenstvo dijaspore Bosne i Hercegovine u malom fudbalu/nogometu - futsalu održati u Švicarskoj,...

......u gradu St. Gallen, od 17. do 19. aprila 2020. godine, u Sporthalle Guttingersreuti (Weinfelden).


Domaćin najvećeg sportskog događaja u bh. dijaspori je FC Sarajevo 92, iz  St. Gallena i aktivisti BiH u ovom gradu i Švicarskoj, na čelu sa Denisom Omerbegovićem, nekadašnjim uspješnim fudbalerom, a sada privrednikom i trenerom.

  - Izuzetna nam je čast da baš mi budemo domaćini narednog SP dijaspore BiH u malom fudbalu/nogometu, na kome sam kao igrač i sam nekoliko godina bio učesnik, sa ekipama iz Švicarske i Njemačke.

To je poseban događaj za sve nas u dijaspori. Potrudit ćemo se da budemo dobri domaćini ekipama naših građana iz Evrope i svijeta. Osim takmičarskog dijela, bit će to i dobra prilika za nova druženja, upoznavanjaja i prezentaciju aktivnosti građana BiH koji žive u Švicarskoj.

Pozivam sve uspješne Bosance i Hercegovce u Švicarskoj da nam se jave, pridruže i pomognu oko organizacije, kako bi na najbolji način dočekali sve ekipe i bili dobri domaćini prvenstva – kaže Denis Omerbegović.

  Prijavljivanje ekipa za SP je do 15.03.2020. godine, putem formulara SSD BiH, na E-mail adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . Putem istog E-maila mogu se dobiti i sve informacije oko SP.

  Informacije oko smještaja i organizacije SP mogu se dobiti i kod domaćina, putem E-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. (Denis Omerbegović), tel.: 0041 79 529 51 65 i na: www.fcsarajevo92.ch.

 

mojabih.oslobodjenje.ba