Header

Brazil pobijedio Hrvatsku: Dva gola Neymara i sumnjivi penal za domaćina

Reprezentacija Brazila pobiedila je Hrvatsku na otvaranju Svjetskog prvenstva rezultatom 3:1.
Neymar je bio dvostruki strijelac, a za Brazil je pogodio i Oscar. I četvrti gol na utakmici postigli su Brazilci, ali je Marcelo pogodio vlastitu mrežu.


Utakmica na Chortintians Areni počela je šokantno za domaćina. Hrvatska je zaprijetila preko Olića u 7. minutu, a četiri minute kasnije najiskusniji hrvatski igrač šalje loptu u kazneni prostor, koji Marcelo skreće u svoju mrežu.

Nakon primljenog gola Brazilci krenuli ofanzivno, ali nije bilo velikih prilika. Onda je na scenu stupio Neymar, koji sjajnim udarcem sa dvadesetak metara pogađa mrežu Pletikose.

U drugom poluvremenu Brazilci su imali inicijativu, ali nisu uspijevali stvoriti priliku za gol, jer je Hrvatska odlično stojala na terenu. U 69. minutu uslijedio je vjerovatno ključni trenutak utakmice. Japanski sudija Nishimura dosudio je veoma sumnjiv penal za domaće. Fred je jedva dočekao ruku Lovrena na ramenu da padne, a Japanac je odmah pokazao na bijelu tačku, uz buru protesta Vatrenih.

Pletikosa je imao Neymarov šut na ruci, ali je lopta ipak završila u mreži.

U posljednjih petnaestak minuta Hrvatska je krenula u ofanzivu. Zaprijetili su Modrić i Perišić šutevima izvan kaznenog prostora, ali je Julio Cezar bio siguran.

U prvom minutu sudijskog vremena Oscar je oduzeo loptu na sredini terena i majstorskim udarcem savladao Pletikosu za konačnih 3:1.

Utakmica u kojoj nije bilo puno prilika i nakon koje će se, najvjerovatnije najviše pričati o japanskom sudiji.

(Bportal.ba)