Header

Ćatić u sjajnom meču nokautirao Radoševića

image

Trostruki svjetski boks prvak po IBF verziji Adnan Ćatić, alias Felix Sturm, borio se sinoć protiv Crnogorca Predraga Radoševića u dvorani ''Vestfalenhale'' u Dortmundu. Ćatić je Radoševića na pod poslao u četvrtoj rundi za pobjedu. Ćatić je bolje otvorio meč i već u prvoj rundi sa nekoliko sjajnih udaraca pogodio Radoševića u glavu uz ovacije publike koja je bila na strani Ćatića kao i u svakom meču.

U drugoj rundi, Ćatić je nastavio u sjajnom ritmu i dominirao u odnosu na Radoševića. Ponovo je upztio nekoliko sjajnih udaraca u glavu Radoševića ali potvrdio i odličnu fizičku spremu kada je nekoliko puta sjajno izbjegao udarce Radoševića i drugu rundu riješio u svoju korist.

Ćatić je u trećoj rundi ponovo krenuo agresivno i sa nekoliko udaraca poslao Radoševića na pod. Ćatić je nastavio dominaciju, dok se Radošević samo branio i izgledao izgubljeno u ringu i samo je bilo pitanje kada će Ćatić zadati završni udarac Radoševiću.

Ponovo je Ćatić u četvrtoj rundi poslao Radoševića prema podu, i tako pokazao da je ovaj meč definitivno njegov. Dok je Ćatić od početka napadao, Radošević se konstantno brani.

Trideset sekundi prije kraja meča sjajnim udarcem Ćatić je riješio borbu u svoju korist.

Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a u publici su bili Podoslki, Emir Spahić kao i mnogi prijatelji Adnana Ćatića.

 

 

(Vijesti.ba/SCsport.ba)