Header

BiH pobijedila Sloveniju 3:0

LJUBLJANA - Reprezentacija BiH pobijedila je reprezentaciju Slovenije u prijateljskoj utakmici u Ljubljani sa visokih 3:0. Strijelci za BiH bili su Vedad Ibišević u 33. minuti, Miralem Pjanić u 41. minuti i Muamer Svraka u 80. minuti.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, na pres konferenciji, nakon probjede njegove ekipe u prijateljskom susretu nad selekcijom Slovenije (3:0), čestitao je svojim igračima na zalaganju i dobroj igri, prenosi Fena.

 
- Rezultat je malo previsok, imajući u vidu šta se događalo na terenu. Rezultat nije najvažniji, večeras je bila važnija igra.  Zadovoljan sam izmjenama, jer je jedan igrač s klupe postigao gol. Imali smo dosta problema pred utakmicu, jer smo u pet dana izgubili pet igrača, koje nismo mogli nadomjestiti.
 
Imali smo poteškoća u igri u prvom, posebno u drugom poluvremenu. Da smo primili gol, što se lako moglo dogoditi, igra bi otišla u sasvim drugom smjeru. Slovenskoj reprezentaciji želim sreću u narednim utakmicama kvalifikacija, kazao je Sušić.
 
Uz golmana Asmira Begovića, večeras naš najbolji pojedinac na utakmici - Miralem Pjanić, kazao je da se raduje pobjedi.
 
- Protivnik je dobar, tako da to nije bila laka utakmica. Zadovoljni smo, postigli smo tri gola, a nismo primili nijedan. Dobro smo odigrali. Smatram da smo spremni za narednu utakmicu kvalifikacija protiv Grčke, samo da budemo svi zdravi -  kazao je Pjanić. 

(Vijesti.ba)