Header

Kozlučki omladinci na Boračkom jezeru

Obrazovanje gradi BiH, ove godine na Boračkom jezeru ugostilo je i omladince iz Kozluka.Tačnije 5 iz Kozluka uz pratioca Hajrudina Kahrimanovića a sa Opštine Zvornik ukupno 18 ove godine.


Predsjednik a ujedno  i pokrovitelj  ovog Udruženja je gospodin Jovan Divjak.Osim odmaranja i druženja, djeca se ovdje kroz sport i zabavu uče toleranciji, integraciji, omladinskom aktivizmu, ekologiji...Gospodin Divjak kaže da je posebno zadovoljstvo ovo ljetovanje izvesti u godini kad Udruženje slavi 25 godina postojanja.


Bogat program aktivnosti osigurava lijepo druženje ali  i ono naj bitnije, upoznavanje i učenje.


Ustajanje je u 7,30, slijedi fiskultura, higijena, u 8,20 je smotra šatora i svako jutro pet-šest djece bude nagrađeno za najbolje uređen šator, nagrade su knjige i slatkiši.


Od 9 do 11 je doručak, slijedeća dva sata kupanje, odmor, ponovo kupanje 15 do 17,30, zatim sportske aktivnosti i u 23 povečerje.
Naši omladinci su igrali utakmicu protiv vršnjaka iz Kaknja i izgubili 6;5 ali su dobili nove prijatelje i nova iskustva.
Sva djeca su dobro i zdravo, uživaju u odmoru,  poručuje roditeljima gospodin Kahrimanović uz opasku da se ne skiraju.


"Ovo najpoznatije i najplemenitije bh Udruženje koje u nazivu ima tri najljepše i najvažnije riječi - obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu, nije na budžetu, nema stalne izvore prihoda, za osam dana ljetovanja stotinu djece, mora prikupiti 20000 KM, plus za prevoz 800 KM, pa pozivamo sve prijatelje Bosne i Hercegovine širom svijeta da im pomognu u realizaciji osnovne ideje a to je učenje, druženje, komunikacija, izgradnja povjerenja, integracija Bosne i Hercegovine, što najviše nedostaje ovoj državi."

Rizvić R/kozlukonline.com