Header

Kozluk:U znak sječanja na Aliju Kupinića

"Molim vas!!Hajde,još samo malo.Molim vas, pomjerite se.Možemo napraviti jos nekoliko mjesta da uđe i ovo nekoliko ljudi.I oni hoče na posao.Hajde!Što prije uđu to prije nastavljamo!"


Koliko sam puta čuo ove riječi legendarnog vozača autobusa "Drine -Trans" rahmetli Alije Kupinića.

Mirno,staloženo bez uvredljivo povišenog tona ali dosta jasnog (u galami) prilikom  ulaska u autobus na realciji Kozluk -Karakaj-Zvornik.
Isti slučaj prilikom prevoza đaka na istoj relaciji.Za sve ima mjesta. NIKO nesmije ostati pa da zakasni na posao ili školu!
Tako... iz dana u dan....mjeseca u mjesec ,godinama, strpljivo i prije svega sa posebnim ljudskim odnosom prema svim svojim putnicima.
Nikad nije nastavio vožnju, dok nisu, svi oni koji žele ušli u autobus.Najgore je bilo putnicima sa Šljunkare ili Čelopeka jer su do tada svi autobusi bili puni i uglavnom su prolazili bez stajanja.Uglavnom SVI, ali ne i  autobus sa šoferom  Alijom Kupinićem  i  kondukterom Sejdom  Grabovac.Mnogi su zahvaljujuči upravo njima stizali na vrijeme  u školu ili na posao pa  i onda kada su gubili i poslednju nadu da če to uspjeti.
Tim povodom su i više puta nagrađivani.
Svi oni koji se sječaju tih sedamdesetih ili osamdesetih godina  pa sve do devedesetih  ,sječaju se s,pravom i legendarnog tandema iz Drine Trans.
Alija Kupinić nije bio samo poštovani vozač Drine Trans iz Zvornika nego i insan posebnog kova i poštivanja  u Kozluku,svom Kozluku, kojeg je neizmjerno volio.Preselio je u Berlinu 21.01.19. a u svoj Kozluk je stigao na vječni počinak i smiraj kao merhum.
Nek ti je vječni rahmet dobri naš Aljo!!!

RR/kozlukonline.com