Header

Kozluk: Otišla je naša tetka Mulija

Na Ahiret je u 91 godini preselila naša tetka Mulija.

U Kozluku je dovoljno reči tetka Mulija pa da vam samo te dvije riječi mnogo toga kažu.Dvije riječi koje ujedno govore o izuzetno voljenoj osobi,ženi,kozlučki majci i tetki za sve.

 

Dvije riječi koje ujedno govore o (vjerovatno)najpoznatijoj kozlučkoj ženi svih vremena.

Tetka Mulija je žena koja je obilježila ogroman vremenski period u Kozluku.

Istaknuti društveni radnik u Kozluku u vremenu Jugoslavije.Posebno u organizaciji žena ali i drugih društvenih organizacija.Žena koja je stalno pomagala rad omladine i Omladinske Organizacije,KUD-a  Kozluk i učesnik i suorganizator mnogih akcija za dobrobit Kozluka

Žena koja je sve do svoje smrti bila spona među generacijama,žena koja je imala ljubavi za sve
Veliko znanje koje je nesebično dijelila sa svima.Za sve je imala vremena i iskreni ljudski osmijeh.Žena koju su svi voljeli.Iskrenost i ogromna ljubav za pravdu i ljude  su samo par osobina teteke Mulije.

Draga naša tetka Mulija,

Neminovni rastanak i odlazak na bolji svijet je odrednica i odredba našeg Stvoritelja.Nešto neizbježno.

Ipak ,kada nas napuste voljene osobe ostaje mimo boli i ogromna praznina u našim životima.

Tvoj odlazak ,draga naša tetka, je veliki gubitak za Kozluk i sve one koji su te voljeli.Nama ,koji smo ostali ,ostavila si u amanet mnogo toga što če nas podsječati na tebe.Ostavila si nam osječaj ponosa što smo te imali i što smo imali sreču da budemo dio tvog časnog  života.

 

Tebi ,draga naša tetka Mulija, želimo vječni rahmet i neka ti Allah dž.š. oprosti  grijehe i uvede te u Dženet a tvojim najmilijim i svim kozlučanima želimo sabur i upučujemo iskreno saučešče.

 

 

Inna lillahi ve inna ilejhi radžiun  El-Fatiha

 

 

R.Rizvić /kozlukonline