Header

UZ PORAST TEMPERATURA - Biće pakleno, ali stižu munje i gromovi sa pljuskovima

Bh. meteorolozi objavili prognozu za naredne dane.Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u BiH prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni će biti male do umjerene oblačnosti

 

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano vrijeme uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 11, Bugojno i Ivan-sedlo 17, Sarajevo i Zvornik 18, Tuzla 19, Banja Luka, Bihać, Livno, Sanski Most i Zenica 20, Grude i Široki Brijeg 22, Gradačac i Stolac 23, Trebinje 24, Mostar i Neum 25 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 944 milibara, za 2 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH danas će u BiH prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U drugoj polovini dana u Bosni će biti male do umjerene oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 36, na jugu države do 39 stepeni.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 34 stepena.


Prognoza za naredna tri dana


U Bosni i Hercegovini će u četvrtak, petak i subotu biti promjenjivo vrijeme.


Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u četvrtak u Bosni će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.


Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu do 25, a najviša dnevna temperatura zraka između 30 i 35, na jugu do 40 stepeni.


U petak u Bosni i Hercegovini većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera.


Jutarnja temperatura zraka između 15 i 20, na jugu BiH do 26, a najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34, na jugu do 38 stepeni.


U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu BiH do 24, a najviša dnevna temperatura zraka između 29 i 34, na jugu do 39 stepeni.

(FENA/ad)