Header

VEDAD IBIŠEVIĆ I MFS-EMMAUS ZA DJECU VLASENICE

Bajramski paketići i novčane hedije od po 100 KM za 220 djece Vlasenice!


Jučer je na području Medžlisa Islamske zajednice Vlasenica za sve učenike osnovnih škola (I-IX) podijeljeni bajramski paketići (220). Uz paketić svako dijete je dobilo novčanu hediju(BAJRAM BANKU) od 100 KM.


Djecu je obradovao Vedad Ibišević,naš fudbalski velikan uz posredovanje Humanitarnog Foruma EMMAUS.Bitno je pomenuti da udruženje EMMAUS realizuje mnogo aktivnosti diljem Bosne i Hercegovine među kojima je i briga o jetimima – djeci bez jednog ili oba roditelja.Vedad Ibišević več duži niz godina pomaže rad ove velike humanitarne organizacije. Ovo je za kozlukonline izjavio ,Elmedin Škrebo,pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a i rukovodilac Sektora za razvoj i saradnju MFS-EMMAUS.


"Ponosni smo da već godinama uživamo podršku našeg plavookog bombardera kojem skromnost brani da govori o svojim humanim djelima. Prošle pominjati nećemo zato što je to njegova želja, ali ovo posljednje je nemoguće skriti jer vijesnik njegova dobra su dječija radost i osmijesi koji se pronose Podrinjem, pa i dalje, do Onog kojem Vedad sve to na pokornost čini." Ističe gospodin Škrebo za naš portal.Ibišević je osim podrške EMMAUS-u i ranije učestvovao u brojnim humanitarnim akcijama u BiH.
Podrinje i BiH su ponosni na svog velikana, ne samo fudbalskog, nego,prije svega ljudskog.Ibiševiću uz zahvalnost želimo puno zdravlja i uspjeha u životu uz njegove najmilije.RR /kozlukonline.com