Header

Oštra reakcija iz DF-a nakon odluke Vlade manjeg entiteta tkz.RS


DF smatra da je samo formiranje komisije politički pokušaj vlade RS-a.Demokratska fronta podržati će zahtjev porodica žrtva genocida ka državama odakle dolaze članovi tzv.

Komisije za istraživanje stradanja Srba u Sarajevu od 1991. do 1995. godine i tzv. Komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu 1992-1995. godine.
Smatramo da je potrebno tražiti očitovanje tih država s obzirom da postoji intencija negiranja pravosudno utvrđenih činjenica koje je utvrdio sud osnovan od strane Ujedinjenih nacija.

Također, DF smatra da je samo formiranje komisije politički pokušaj vlade RS-a da se negiranje genocida internacionalizira, te da se u potpunosti promijeni karakter vojnog sukoba koji je bio obilježen agresijom na Bosnu i Hercegovinu i genocidom koji je počinjen.Stoji u izjavi DF!

Na ovaj antiljudski čin nema nekih posebno velikih reakcija od strane PIC-ka ili drugih relevantnih institucija.
Postavja se pitanje zašto čuti tkz."visoki"predstavnik.?Več smo navikli da se ponekad javi kad treba da primi platu i podrži atake na BiH.On svojom čutnjom tj.NERADOM  to ustvari čini konstantno.