Header

Danas svečani prijem EP-a u BiH i uručenje Ordena EP-a Vahidu Halilhodžiću

Evropski pokret u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) danas će organizirati prigodan prijem u povodu obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini u sklopu kojeg će Vahidu Halilhodžiću, jednom od najboljih igrača/fudbalera i napadača bivše Jugoslavije i Evrope, biti uručeno najviše priznanje naroda, građanki i građana BiH - Orden Evropskog pokreta.

 

 Svečani prijem u organizaciji EP-a u BiH bit će upriličen u Zgradi Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH), a povodom 70. godišnjice osnivanja i postojanja Internacionalnog evropskog pokreta (European Movement International - EMI) sa sjedištem u Bruxellesu i u sklopu projekta obilježavanja Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.

 

  Prestižno prznanje će Vahidu Halilhodžiću uručiti visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, a prijemu će uz članove diplomatskog kora i predstavnike medija, prisustvovati i brojni drugi visoki gosti i zvanice.

 

  Evropski pokret u BiH tradicionalno i u kontinuitetu obilježava Dan Evrope u BiH od 2005. godine, promovirajući uspješne lokalne zajednice, privredne subjekte, druge organizacije i pojedince iz zemlje i inozemstva, koji su dali značajan doprinos procesu EU integracija države, razvoju društvene zajednice i međunarodnog ugleda i imidža Bosne i Hercegovine.

 

(Vijesti.ba / FENA)