Header

Održana Sjednica Predsjedništva BPS – Sefer Halilović.

Dana 14. 04. 2012. god., održana je Sjednica Predsjedništva BPS – Sefer Halilović.
Na Sjednici su razmatrana sva pitnja koja se tiču ukupne političke situacije u Bosni i Hercegovini koja su u ovom trenutku od krucijalnog značaja za BiH kao i za pristupanje euroatlantskim integracijama. Konstatovano je da sadašnja stuktura vlasti, kao i predvodnici političkih opcija koje je sačinjavaju ne ulijevaju povjerenje da će BiH voditi putem koji znači priključenje EU. Svojim radom pokazuju da više teže vlastoj promociji koja vodi u dezintegrativne procese. BPS – Sefer Halilović poziva bosanskohercegovačku javnost da svojim glasom i stavom ustanu protiv rastućeg siromaštva i bijede i da pokažu šta misle o svemu lošem što im se dešava! BPS – Sefer Halilović će istrajati u iznalaženju puteva za poboljšanje života kao i na iznalaženju integrativnih procesa i brzog pristupanja Bosne i Hercegovine u EU.

Na sjednici Predsjedništvo stranke BPS – Sefer Halilović je donijelo odluku o sveobuhvatnoj strategiji nastupa stranke na predstojećim lokalnim izborima. Ovom odlukom nedvojbeno BPS – Sefer Halilović će nastupiti na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

Na sjednici je verificirana odluka o imenovanju predsjednika Glavnog odbora g-đe. prof. dr. Mirsade Prašo, potpredsjednika stranke kao i članova predsjedništva.

 

(B.NET)