Header

SKANDAL: Kuvajtska šoping tura gospođe ministarke

image


Da je ministru Lagumdžiji stalo do "ekonomske diplomatije", u Kuvajt bi poveo nekoga ko bi tragao za investitorima i poslovnim suradnicima a ne svoju suprugu koja je u Kuvajtu tragala za - modnim krpicama.

Notorna je laž da je Amina Lagumdžija "iz svog džepa platila posjetu Kuvajtu", kako je to ustvrdio propagandni hor SDP-a, u paničnom pokušaju da spinuje najnoviji diplomatski gaf šefa vanjske politike BiH, Zlatka Lagumdžije.

Gospođa ministarka eventualno je iz svog džepa platila avionsku kartu (blizu tri hiljade KM!) ali sve troškove dvodnevnog smještaja bh delegacije u Kuvajtu, u jednom od najluksuznijih hotela svijeta (Regency), uključujući i troškove boravka nepozvane gospođe ministarke - platio je galantni domaćin.

Nije nezanimljiva no manje je bitna socijalna dimenzija diplomatskog gafa ministra Lagumdžije - dakle činjenica da njegova nezaposlena supruga može a da ne trepne okom iskeširati 3.000 KM da bi skoknula u dvodnevni šoping u Kuvajt.

Puno je bitnije i žalosnije to što je ministar Lagumdžija već na startu mandata pokazao koliko drži do vlastitih obećanja da će potaknuti i afirmirati  "ekonomsku diplomatiju".

Da imalo drži do vlastitih obećanja, u Kuvajt bi poveo nekog iz poslovne zajednice BiH, iz Vanjskotrgovinske komore, Agencije za promociju stranih investicija, ili makar nekog od ekonomskih savjetnika u Predsjedništvu BiH ili Vijeću ministara  BiH - dakle nekog ko bi u Kuvajtu tragao za potencijalnim investitorima i poslovnim partnerima. Ali, takvih nije bilo u društvu našeg vrlog ministra - on je na put poveo svoju suprugu koja je u Kuvajtu tragala za modnim krpicama!

(Vijesti.ba)