Header

Poziv na snimanje video svjedocenja!

kravica

U sjecanje na one koje nikada vise necemo cuti.
Fondacija Cinema for Peace od 2008. godine kroz filmsku umjetnost nastoji doprinijeti podizanju javne svijesti o socijalnoj nejednakosti i nepravdi sirom svijeta.
Svjesni znacaja koji video iskazi imaju u procesu suocavanja s prosloscu i dostizanja istine, Fondacija Cinema for Peace ce u narednom periodu snimiti 10.000 zivotnih prica ljudi koji su prezivjeli genocid i koji su svjedocili dogadjajima prije, u toku i nakon 11. jula 1995. za Video arhiv genocida u Bosni i Hercegovini.
Pozivamo sve prezivjele i svjedoke genocida pocinjenog na i oko podrucja Srebrenice na snimanje intervjua - svjedocanstava za Video arhiv genocida, koji ce biti trajni dio usmene (audio-vizualne) historije genocida pocinjenog u Bosni i Hercegovini. Price onih koji su prezivjeli genocid imaju nezaobilaznu, znacajnu i snaznu ulogu da buduce generacije nikada ne zaborave ono sto je nekolicina prezivjelih ispricala.
Ukoliko zelite da vasa prica bude dio Video arhiva genocida u Bosni i Hercegovini, molimo da se javite sjedistu Fondacije u Sarajevu:

Fondacija Cinema for Peace
Video arhiv genocida
Cemalusa 3
71.000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel./fax: 00387 33 442 292
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. (za opce informacije)

(ZZI.at)