Header

Poruka koja mijenja život, zašto treba da se smijemo što više

Smijeh nam uljepšava život, donosi radost, zdravlje i dobar osjećaj. Često preozbiljno doživljavamo život, suzdržano se smijemo, ne dopuštamo sebi da se smijemo glasno i slobodno. Šta Osho kaže o smijehu?

Opširnije...

Prije 27 godina zastava RBiH s ljiljanima podignuta ispred zgrade UN-a u New Yorku

SARAJEVO, (Patria) - Zastava Republike Bosne i Hercegovine sa šest ljiljana koja je usvojena 4. maja 1992. godine prvi put je zvanično predstavljena 22. maja 1992. godine kada je podignuta na jarbolu ispred zgrade UN-a u New Yorku.

Opširnije...

Javnost zgrožena, svjetski poznati reporter otkriva istinu o masakru Arkanovih "Tigrova" u Bijeljini: Ko pokušava zataškati istinu?

Iz hrvatskog Vukovara u istočnu Bosnu. Arkanovi “Tigrovi”, kako su ih zvali, sijali su strah i smrt ispred sebe.Ali, tog 1. aprila 1992. godine, Arkanova “srpska dobrovoljačka garda” ušla je u Bijeljinu.

Opširnije...

Među migrantima ima zaraženih šugom, HIV-om, tuberkulozom

Na području Unsko-sanskog kantona sve je opasnija higijensko-epidemiološka situacija, a s terena stižu nezvanični upozoravajući podaci o pojavi epidemija, bolesti i zaraza među migrantima.

Opširnije...

Akšamski ezan sa šepačke džamije čuju i muslimani u susjednoj Loznici

Bošnjačko selo Šepak kod Zvornika, koji mostom preko Drine od Loznice u Srbiji dijeli samo nekoliko minuta brzog hoda, i ovog ramazana odaje neodoljivu sliku mirnoće i vjerničke čistote njegovih mještana.

Opširnije...

More Articles...

Stranica 1 od 567