Header

Srbija i Hrvatska BiH vide kao dio vlastite teritorije – bez podijeljene BiH nema ni velike Srbije ni velike Hrvatske

Hrvatsko-srpska istoričarka Branka Prpa za avangardu govori o opsjednutosti Srbije i Hrvatske BiH, “Kada male države krenu sa megalomanskim idejama, uvek imaju u planu i teritorijalno proširenje, koje svoje argumente i traže i nalaze u takozvanom prirodnom pravu: tamo, naime, žive pripadnici moje nacije.

Opširnije...

Akcize usvojene u četiri sata ujutru, burne rasprave i uvrede obilježile historijsku sjednicu

SARAJEVO, (Patria) - Predstavnički dom PSBiH nakon nezapamćene maratonske sjednice i nadmudrivanja opozicije i vladajućih stranaka usvojio je set zakona o akcizama, čime će se povećati cijena goriva i biotečnosti u BiH. Zakoni su usvojeni rano u petak, u četiri ujutro, a sjednica je počela 15 sati prije.

Opširnije...

Državna tajna: Plan "Drina" otkrio namjeru stvaranja srpske države

Četrnaestog novembra 1993. godine Generalštab Vojske Jugoslavije sastavio je Direktivu za upotrebu Vojske Jugoslavije, Vojske Republike Srpske i Srpske vojske Krajine, označenu kao državna tajna, u kojoj se govori o stvaranju jedinstvene srpske države kao i o jedinstvenim oružanim snagama u čiji sastav su ulazile ove tri vojske, a koja je nosila tajni naziv: Plan Drina.

Opširnije...

Podržavanje cjelovitosti BiH od komšija i susjeda je za sada provokacija

Pozivam poštovane komšije i susjede da prestanu podržavati cjelovitost Bosne i Hercegovine jer ćemo i mi morati na isti način početi podržavati Vašu cjelovitost, a to bi moglo biti jako neugodno.

Opširnije...

Haris Silajdžić: Uvijek sam bio za građansku BiH

SARAJEVO, (Patria) - Nekadašnji premijer, član državnog Predsjedništva BiH i ministar vanjskih poslova Haris Silajdžić kazao je u srijedu navečer u emisiji Pressing na N1 TV

Opširnije...

More Articles...

Stranica 1 od 471