Header

Sprema li se brutalna prevara na izborima: HDZ negira krađu

Prema informacijama magazina Žurnal koje je objavio dokument kojeg potpisuje potpredsjednik HDZ-a Hrvatske Milijan Vaso Brkić, u Hrvatskoj se vrši ubrzana registracija birača koji bi glasali na općim izborima u BiH.

Opširnije...

CIK i IDDEEA bez odgovora: 250.000 birača nema ličnu kartu

Kako se bliže izbori sve je više informacija o nepravilnostima u izbornom procesu. Posljednja u nizu je vrlo zabrinjavajuća. Riječ je o prevelikom disbalansu u broju važećih izdatih bosanskohercegovačkih ličnih karata u odnosu na broj registrovanih birača za izbore u oktobru. Radi se o više stotina hiljada.

Opširnije...

Komšić pisao Inzku: Poduzmite konkretne korake ili prepustite poziciju nekom drugom

SARAJEVO, (Patria) - Predsjednik Demokratske fronte i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je pismo visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku u kojem od njega zahtijeva pojašnjenje na izjave koje je dao za američki Bloomberg, kao i upotrebu bonskih ovlasti nad onima koji prijete ratom i otcjepljenjem dijela BiH.

Opširnije...

Markovina: Čović je uglađeni nacionalista koji stoji iza politike ratnih zločina

Hrvatski povjesničar Dragan Markovina za N1 je kazao da je Dragan Čović metafora uglađenog hrvatskog nacionalizma.

Opširnije...

Politička patologija u državnoj službi

Piše Sead Omeragić

Danas je problem što imamo previše ljudi na budžetu. Dakle, previše onih koji koji uzimaju platu od države, radili ne radili. Kad se razabere ta vrsta legalne državne pljačke, vidi se da su na državnim jaslama čitava plemena,  porodice, politički, stranački i nepotistički privilegovani.

Opširnije...

More Articles...

Stranica 1 od 516