Header

Evropski sud odlučuje o deportacijama Bošnjaka iz Crne Gore

Evropski sud za ljudska prava uskoro će odlučiti da li postoji pravna osnova za tužbu protiv Crne Gore u predmetu koji se odnosi na ratne deportacije 82 bošnjačke izbjeglice, koje su kasnije ubijene.

Opširnije...

26 godina od međunarodnog priznanja BiH

SARAJEVO; (Patria) - Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, Hrvatsko narodno vijeće, Srpsko građansko vijeće - Pokret za ravnopravnost te Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 organizirat će danas u Sarajevu javnu tribinu "Bosna i Hercegovina - 26 godina od međunarodnog priznanja".

Opširnije...

Turski predsjednik Erdogan doputovao u BiH

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan doputovao je u Sarajevu, čime počinje radnu posjetu Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susresti s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Opširnije...

Poziv dijaspori: “Registrirajte se, glasajte i promijenite stanje Bošnjaka u RS-u”

U Centralnoj izbornoj komisiji BiH su za Faktor objasnili šta sve dijaspora treba uraditi kako bi mogla glasati na predstojećim izborima i da je krajnji rok 24. juli.

Opširnije...

Žustra politička diskusija u BIH uoči dolaska Erdogana

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan boravit će danas u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini u okviru koje će se susrest s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Opširnije...

More Articles...

Stranica 1 od 499