Header

APSURDI:Milioni za vozni park - BiH “bogatija” za hiljadu službenih vozila

Na službene limuzine u BiH tokom prošle godine potrošeno je 10,6 miliona KM, što je više nego za policijska, vatrogasna i vozila hitne pomoći, podaci su baze Balkanske istraživačke mreže Bosne i Hercegovine (BIRN BiH).

Opširnije...

Čović slavi ideje koje su protiv BiH i veličaju zločince, to nisu EU vrijednosti niti interes Hrvata

Čovićev pakt s Dodikom neće zaštititi Hrvate u Bosni i Hercegovini i neće toj zemlji, našoj prvoj susjedi, osigurati europski put, stabilnost i prosperitet, kaže u intervjuu za Vijesti.ba bivša hrvatska premijerka i bivša predsjednica HDZ-a Hrvatske Jadranka Kosor.

Opširnije...

Godišnjica smrti: Džemal Bijedić zlatnim slovima ostao upisan u političkom životu

(Patria) - Na današnji dan 18. januara 1977. godine u avionskoj nesreći kod Kreševa poginuo je jedan od najvećih političara i državnika Bosne i Hercegovine Džemal Bijedić.

Opširnije...

Duraković za N1: Ulozi su visoki, radi se o sudbini Bosne i Hercegovine

Govoreći za N1 o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, akademik Esad Duraković je podsjetio da je Bosna i Hercegovina opstajala kroz historiju uprkos brojnim izazovima. Pri tome je poručio da je "Bosna jači pojam od države".

Opširnije...

Nakon Crne Gore i Makedonije - SAD žele i BiH u NATO-u, Rusija opet protiv

Uoči dolaska u Beograd predsjednik Rusije Vladimir Putin optužio je SAD da su destabilizirajući faktor na Balkanu.
Ruski ministar vanjsikh posova Sergej Lavrov bio je konkretniji po pitanju BiH te rekao da Rusija ne može da se složi sa pristupanjem BiH NATO-u. 

Opširnije...

More Articles...

Stranica 1 od 540